Kasim 2009
-|10 Bin Kadrolu Ögretmen atanacak|-
Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu, bu ay içerisinde gerçeklestirilecek 10 bin kadrolu ögretmen atamasi için Maliye Bakanligi ile yaptiklari sözlü görüsmelerde mutabakat sagladiklarini açikladi. Atamalar ne zaman yapilacak ?
Bakanliginin bütçesinin görüsüldügü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantisina verilen arada, gazetecilerin sorularini yanitlayan Çubukçu, ''Ögretmen atamalari ne zaman yapilacak?'' sorusu üzerine, bu ay içerisinde gerçeklestirilecek 10 bin ögretmen atamasi için Maliye Bakanligi ile yaptiklari sözlü görüsmelerde mutabakat sagladiklarini belirtti. Bununla ilgili yazismalara devam edildigini ifade eden Çubukçu, ''Kasim ayi bitmeden atamalari yapmayi düsünüyoruz'' dedi.
Bakan Çubukçu, Kasim ayinda atanacak ögretmenlerin tamaminin kadrolu olacagini bildirdi.
-|-BAKANIN DOMUZ GRIBI OLDUGU IDDIASI-|-
Bir gazetecinin, ''Birileri sizin domuz gribi oldugunuzu iddia ediyor'' sözleri üzerine Çubukçu, ''Çok iyiyim, hasta birine benziyor muyum? Gayet iyiyim'' diye konustu. ''Hapsirdiniz...'' denilmesi üzerine de Çubukçu, ''Içerisi çok havasizdi. Bazen havasiz ortamlarda... Çok da uzun bir konusma yaptigim için, hapsirdim, o kadar yani...'' dedi.
Bir baska gazetecinin, ''bir ilaç aldiniz'' demesi üzerine Çubukçu, bunun nefes açici bir seker oldugunu belirterek, ''Her sey çok kötüye yorumlaniyor ama iyiyim, çok iyiyim gerçekten. Öyle hasta falan da gözükmüyorum herhalde degil mi?'' diye konustu.
Asi olup olmayacagi sorulan Çubukçu, söyle konustu:
''Saglik Bakanligi tarafindan alinan asilarin miktari 30 milyon, Türkiye'nin nüfusu ise 70 milyon. Risk grubundaki kronik hastaliklari olanlar, hamileler, küçük bebekler ve bagisiklik sistemi zayif olanlar gibi belli gruplardaki insanlara öncelikle bu asi vurulacak. Asilar etap etap geliyor, ilk etapta saglik personeli ile basladilar. 'Ben asi olacagim, olmayacagim' ölçeginden ziyade, Türkiye'de öncelikle riskli kesimlerin asilanmasi konusu daha önemli. 'Insanlar asi olmali veya olmamali' kelimesini kullanacak bir yetkinlige sahip degilim. Isin uzmani, bakani degilim. Dolayisiyla Saglik Bakanimizin bu konudaki açiklamalarini dikkate aliyorum.''
Milli Egitim Bakani Çubukçu, Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in da domuz gribi asisi konusunda açiklamalar yaptiginin hatirlatilmasi üzerine, Basbakan Erdogan'in açiklamalarinin da dogru açiklamalar oldugunu söyledi.
-|-''DEVLET OLARAK ÇOCUKLARI ZORLA ASILAMAYACAGIZ''-|-
Hukuken hiç kimsenin tedaviye zorlanamayacagini ifade eden Çubukçu, ''Birakin asi olmayi hap yutturamazsiniz'' dedi. Nimet Çubukçu, sunlari kaydetti:
''Bu kampanyanin kamuoyunda zorlayici bir unsur gibi, okullarda bu asi zorla uygulanacakmis gibi bir algi olusmustu. Kampanyanin boyutu ile ilgili bir açiklama oldugunu düsünüyorum. Tabii ki isteyen yaptirir, istemeyen yaptirmaz. Insanlarin kendi sagliklari ile ilgili olusabilecek her türlü tedaviyi kabul edip etmeme gibi bir haklari var. Bu, en basit tanimiyla hasta haklaridir. Ister yaptirir, ister yaptirmaz. Basbakanimiz bu konuyu vurguladi ve çok dogru bir vurgulama... Biz de o yüzden asi uygulamasina yönelik olarak Saglik Bakanligimizin hazirladigi, asinin olumsuz ve olumlu yanlarini da yani yan etkilerini de içeren bir uyari, form ile birlikte, 'çocuguma asi uygulamasini uygun buluyorum veya bulmuyorum' siklarinin isaretlenebilecegi bir seçme hakki taniyoruz. Çünkü bir çocugun sagligi ile ilgili en dogru karari ailesinin verebilecegini düsünüyoruz. Devlet olarak çocuklari zorla asilayacak gibi bir pozisyonumuz yok.''
Seviyeli sohbet seviyeli muhabbet edecek bi site mi ariyorsunuz.Türkiyenin en seviyeli sohbet sitesine hosgeldiniz.
Sitemiz Türkiye'de en Seviyeli Sohbet ortamini Siz Degerli kullanicilarimiza sunmak için kurulmustur.
Sitemizde Cinsellik vb kanallarimiz bulunmamaktadir.Seviyeli Sohbet,Seviyeli Chat imkanina ulasabileceginiz tek adres ClassSohbet.com 'dur
Reklam,Görüs ve Onerileriniz için iletisim linkindeki mail adresimze online bir sekilde ulasabilirsiniz.
ClassSohbet.Com Seviyeli sohbet 'ler Diler